top of page

D'ençà de l'any 2000 la corranda ha tingut un espai força important a la classe de música. En un primer moment no estava pensada com a cançó improvisada, sinó com a ampliació de repertori tradicional , o bé com a eina per crear lletres noves (amb paper i llapis).En teniu un exemple en aquest programa de mà.

El coordinador del projecte Corrandescola (projecte d'innnovació, formació i recerca a l'entorn de la glosa a Primària), Albert Casals, va plantejar a la mestra de música, Gemma Pla, la possibilitat d'aprofitar la corranda per improvisar versos i així recuperar l'esperit tradicional d'aquest gènere: la improvisació

La proposta era treballar-ho conjuntament amb la col·laboració dels tutors. Així doncs, el salt al text improvisat va tenir lloc el curs 2007-2008 quan va coincidir amb la complicitat de les mestres de llengua d'aquell any (la Tesa Teixidó i la M. Eugènia Mascord) i, amb l'entrada al grup de treball de La cançó improvisada a Primària.

La implantació de la glosa a l'escola s'ha desenvolupat de forma paulatina i gradual fins a quedar estructurat de la següent manera:

Programa de mà, any 2000.

bottom of page